אוגוסט עוד יחזור אבל מה עם מחירי הדירות בבודפשט?

דרג פריט זה
(0 הצבעות)
זוהי לא רק התקופה החמה של השנה, זוהי התקופה החמה ביותר בעסקאות נדל"ן בבודפשט * אל תגידו מחר "איך לא חשבתי על זה קודם..."

"איך לא קניתי בשנה שעברה את הדירה שהציעו לי ברובע 6?" אמר רועי מנשה, סטודנט לרפואה שנה שנייה, לחברו מיקי נולץ במהלך טיסה לפני עשרה ימים מנתב"ג לבודפשט.
"בעל-הבית רצה אז 130 אלף יורו, זה היה איזה 530 אלף שקל, היום לא רק שהיורו עלה במשהו כמו 3%, אולי אפילו טיפה יותר, אלא שהוא רוצה על אותה דירה 165 אלף יורו, שזה בסביבות ה-700 אלף שקל. אתה מבין, 170 אלף שקל יותר משנה שעברה, ואם תיקח בחשבון שבמהלך השנה הזו שילמתי שכירות קרוב ל-50 אלף, רק שכירות, תבין איזה טאמבל הייתי" העיד על עצמו רועי. נולץ הקשיב והפנים. עבורו זו הייתה בסך הכל הטיסה השנייה לבירה ההונגרית, הוא רק מתחיל את שנת הלימודים הראשונה שלו מתוך השש שהוא ישקיע כדי להיות רופא.
ימי אוגוסט הם ימי הסטודנטים בבודפשט. מחפשים דירות ראשונות להשכרה, מחליפים דירות ששכרו בשנה הקודמת, קונים כדי לא להיות תלויים באף אחד ולבעלי האמצעים הדלים חיפוש אחר שותפים לדירה שתהיה קרובה למוסד הלימודים שלהם. בודפשט כבר הוכרזה כאחת מ-10 יעדי ההשקעה המומלצים בעולם והסטודנטים לומדים את זה מהר מאוד. הם עוקבים אחרי כל פינוי של דירה, עושים את חישוב דמי השכירות שישלמו בחמש או שש השנים הקרובות ועושים מאמץ לרכוש.
הרובעים בצד של פשט (מ-5 ועד 8) הם המבוקשים יותר, ועדיין סבירים מבחינת המחיר. אף אחד כמעט לא חושב על רובע 1 או 2 או 3 שנמצאים מעברו השני של הנהר, בצד של בודה. שכר הלימוד (משתנה בהתאם למלגות), עלויות המחייה (500 יורו) ושכר הדירה (בהתאם למיקום ולגודל) מחייבים חשיבה עמוקה בכל צעד כלכלי. דבר אחד ברור מעל לכל ספק: רכישת דירה בבודפשט היא פשוט עסק מאוד משתלם. בעיקר למי שהולך לחיות בה חמש או שש שנים. זכרו תמיד ששווי דירה לקניה בתל אביב היא בדיוק השווי של ארבע דירות בבודפשט.

דירות אש                                                                                       מחירי הדירות בבודפשט כמו הטמפרטורה בחוץ בחודשי הקיץ ועוד היד נטויה

לימודי רפואה או בכלל מקצועות הבריאות, וכן השלמה ללימודי אדריכלות ופסיכולוגיה נעשים באנגלית. יתר התחומים בהונגרית. יש ברחבי המדינה כ-10 אוניברסיטאות ומלבד לימודי הרפואה הנמשכים 6 שנים, רפואת שיניים, רוקחות לתואר שני, וטרינריה ולהבדיל אדריכלות נמשכים 5 שנים. ללימודי הרפואה מחייבים כמובן תעודת בגרות מלאה ומלבד זאת מבחנים באנגלית שנעשים גם בכתב וגם בעל פה. בכימיה פיזיקה, ביולוגיה ברמה של 5 יחידות בבגרות, לפסיכולוגיה ולאדריכלות גם מחייבים תעודת בגרות מלאה ומבחני קבלה. בשורה התחתונה: תנאי קבלה נוחים יחסית לתנאי הקבלה בארץ. בכל מקרה יש בארץ משרדי ייעוץ והכוונה, יש המון אתרי אינטרנט הונגריים העוסקים בתחום ההשכלה הגבוהה וכמובן המושג הישראלי הנפוץ: מפה לפה, או במקרה הזה מסטודנט לסטודנט. בכל זאת יש 1000 ישראלים כאלה בהונגריה.
אבל נחזור לדיור. בכל זאת שם הרי יבלה הסטודנט את רוב זמנו. שם יתכונן למבחנים, שם ילמד, שם יעביר את שעותיו הפנויות. הבחירה בבודפשט מקלה את החיים מעבר להרגשה של "קרוב לבית". טיסות זמינות וזולות, עיר מתקדמת, מיקום גיאוגרפי מצוין, השקעות בנדל"ן שעשויות לממן את הלימודים וזכרו תמיד שמדובר בהשקעות סולידיות אשר יניבו בסופו של תהליך יופי של תשואה.
אוגוסט הוא החודש החם מבחינת העסקאות. מחירי הדירות בבודפשט נמצאים במגמת עלייה כבר שנתיים בזכות עידוד פעיל של הממשלה, הריבית האפסית וכמובן התנועה של המשקיעים. דירות משופצות בשוויו של 2000 יורו למ"ר, או דירות לפני שיפוץ ב-1500 יורו למ"ר עוד אולי תוכלו למצוא עכשיו.
ורק שלא תבכו על חלב שנשפך כמו שקרה לרועי מנשה...