השקעות בבודפשט הן אפיק ההשקעה הטוב ביותר ברבעון הראשון של שנת 2018 – כך עולה מבדיקת מומחי נדל"ן שכללה את הערים פראג בצ'כיה, וורשה בפולין, ברלין בגרמניה, בוקרשט ברומניה ואמסטרדם ההולנדית.
מלבד הבדיקה על השקעות באירופה נעשתה בדיקה דומה, מקיפה לא פחות, במדינה המאוכלסת ביותר בארצות הברית (קליפורניה) ובאחת המדינות המתפתחות ביותר שם (ג'ורג'יה) ובכל זאת נותרה בודפשט האטרקטיבית ביותר להשקעה כשמדובר בדירות קטנות וגדולות ונכסים בשני צידי העיר.
למען האמת איש לא הופתע מנתונים מוצקים אלה. זה לא הרבעון הראשון, וגם לא השנה הראשונה שבה מקדימה הבירה ההונגרית את כל "מתחרותיה" על כיסו של המשקיע הזר. ההשקעות בבודפשט מתעצמות ומקבלת חיזוק מעצם העובדה שכבר שנים ארוכות הכלכלה בהונגריה יציבה, ושוק הנדל"ן מוכיח את עצמו בזה אחר זה לא רק בתשואה המצוינת שהוא מניב, אלא גם בעלייה המתמדת של ערך הנכסים.
קשה להצביע על סיבה מרכזית אחת שהופכת את בודפשט ליעד ההשקעה הטוב ביותר, מאחר שמדובר בכמה סיבות שחברו יחד: המיקום במרכז היבשת עושה את שלו, הפוטנציאל העסקי לא נעלם מעיניי המשקיעים, עשרות אלפי הסטודנטים שפוקדים את האוניברסיטאות, החזר ההשקעה המהיר, מיליוני התיירים המבקרים מידי שנה, החברות הבינלאומיות שמיקמו את מרכז הפעילות שלהן במרכז בודפשט, ההטבות שמעניקה המדינה וכמובן העובדה שההשקעה היא סבירה ביחס לערים האחרות באירופה.
שתי הדוגמאות הטובות ביותר הן וורשה הפולנית ופראג הצ'כית שמחירי הדירות בסדר גודל דומה לאלה של בודפשט הן בעלות כפולה. משקיעים זרים, בעיקר סינים, העדיפו לרכוש שתי דירות בבודפשט על פני אחת בוורשה, והתשואה הצדיקה את עצמה לאורך השנים. אגב, משקיעי נדל"ן בבודפשט ניתן למצוא גם מרוסיה שמעדיפים אותה מאחר ששמה הולך לפניה כעיר בטוחה כלכלית.

עובדתית האמירו מחירי הדירות בצורה קוסמת לכל כיס של משקיע. אם ב-2016 נרכשה דירה באזור מרכזי בסכום של 400 אלף שקלים, מוצעת עתה אותה דירה למכירה ב-500 אלף שקלים. על סכום זה יצטרך אמנם המשקיע לשלם לשלטונות המדינה מס רווח הון, אבל בכל שנה יורד אחוז המס וכעבור 5 שנים פטור המשקיע לחלוטין מהמס.
כששואלים מהו סוד ההצלחה של ההשקעות בבודפשט, התשובה היא פשוטה: היצע קטן והולך הגורם ישירות לערך הדירות לעלות. בניגוד לבוקרשט "המתחרה" ולברלין הנהנית מעדנה ישראלית, אין כמעט בנייה בהונגריה. בשעה שחברות בנייה ישראליות גדולות כמו אפריקה ישראל או דניה סיבוס מעסיקות אלפי עובדים בבירה הרומנית, נעצרו פרויקטים בהונגריה בימי המשבר ולא חודשו עד היום.